Боксовият мач за всички титли в тежка категория между Олександър Усик

...
Боксовият мач за всички титли в тежка категория между Олександър Усик
Коментари Харесай

Двубоят Усик - Фюри пренасрочен за 18 май

Боксовият мач за всички трофеи в тежка категория сред Олександър Усик и Тайсън Фюри е пренасрочен за 18 май, оповестиха уредниците от Саудитска Арабия, като мястото не се трансформира - столицата Рияд.

В петък дълго чаканият конфликт беше отсрочен - трябваше да се играе на 17 февруари, защото британецът получи тежка аркада над дясното си око по време на спаринг.

Тръгнаха спекулации дали въобще ще се случи, защото много мъчно беше контрактуван, като намесата на саудитците (с несметните им пари) се оказа решаваща.

Последва обаче бърза реакция, а откакто раната на Фюри беше зашита с над 10 шева, лекарите дадоха прогнози и бързо бе планувана нова дата.

Усик пожела на противника си бързо възобновяване и разгласи, че " подготвен да го срещне по всяко време и на всички места ". Неговият управител Егис Климас обаче се усъмни в метода, по който контузията е получена. Дори позволи саркастично, че Циганския крал бил ударен с тиган, самичък си го изискал, с цел да избяга от борбата.

" Егис, в никакъв случай повече не ме наричай страхливец, реагира Фюри с видео в обществените мрежи. - Никога в живота си не съм се плашил от човек. "

Така, най-малко за момента, интригата остава - още веднъж ще имаме безспорен международен първенец в тежка категория на професионалния бокс. Това значи притежател на всички пояси на законните федерации - общо четири.

Това не се е случвало от 1999 година, когато Ленъкс Луис победи Ивендър Холифийлд. Украинецът Усик има три трофеи (четири колана), а Фюри - една.

А на 8 март Саудитска Арабия ще приема и мача сред Антъни Джошуа и Франсис Нгану. Планира се спечелилият да излезе против новия огромен първенец, само че на този стадий това е единствено догадка, защото след борбата на 18 май може да се стигне реванш.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР